דושקו איוונוביץ', מאמן ברצלונה, קפטן יוגופלסטיקה ספליט בעבר
"אני לא מאמין שאי-פעם תהיה קבוצה עם כימיה נהדרת בין השחקנים לבין עצמם ובין השחקנים למאמן, כמו בימים של ספליט. השנים בהן זכינו בגביע אירופה היו היפות ביותר בחיי כשחקן וכאדם בכלל. לא אשכח אותם לעולם".
"אני מסתכל היום על צעירים ממדינות אקס-יוגוסלביה ואין להם את אותה תשוקה לניצחון, לעבודה קשה, לצורך להתפתח, כמו שהיתה לנו. אני רואה משהו דומה אצל ליטאים וארגנטינאים, אבל זה לא כמו בעבר".
"היתה לי הצעה לאמן את נבחרת סרביה ומונטנגרו בעבר, אבל חוקי הליגה הספרדית לא מאפשרים לעבוד בקבוצה ובנבחרת לאומית בו זמנית, כך שנאלצתי לסרב".
"עד לאחרונה ברצלונה הנהיגה מערך סקאוטינג בעיקר בתוך ספרד, אבל מאז הגעתו של זוראן סאביץ' לתפקיד הג'נרל מנג'ר המועדון הרחיב את החיפושים שלו גם לשוק האפריקאי".
"בעונה שעברה היו לנו בברצלונה בעיות קשות מאוד בעמדת הרכז. קודם כל, מילוש וויאניץ' נפצע ונשארנו רק עם שאמונד וויליאס ברוב חלקי העונה, והוא הרבה יותר קלע מאשר רכז. עכשיו הבאנו את יאקה לאקוביץ' ונרצה לחזק אותו בעוד רכז איכותי. גם בעמדת הסנטר היה לנו קושי, שיחקנו שם עם פוצ'קה, שעשה כמיטב יכולתו, אבל זו לא דרך להשליט דומיננטיות על משחק. היה לנו גם חוסר מזל גדול מאד לגבי בוטסי ת'ורנטון, שנפצע דווקא כשסוף-סוף הגיע לשיא כושרו".
"אני לא יכול להיות מרוצה מעונה שהסתיימה מבלי שנזכה בתארים, או מבלי שנגיע לאף מעמד גמר. אמנם הגענו לפיינל פור של היורוליג, אבל לא הצלחנו בו. לא הצלחתי להכתיב את סגנון המשחק שרציתי דרך חומר השחקנים שהיה לנו בקבוצה".
ולימיר פראסוביץ', מאמן טאו ויטוריה, כדורסלן ספליט בעבר
"לטאו ויטוריה יש את התקציב החמישי בגובהו בליגה הספרדית, מה שלא מפריע להם לשאוף תמיד להגיע ליעדים הכי גדולים ולזכות בהם. למרות המון ביקורות וסיום לא מוצלח, המועדון עבר את העונה השנייה בטיבה בהיסטוריה שלו: זכינו בגביע הספרדי, סיימנו כסגני אלופים והגענו לפיינל פור של היורוליג".
"טאו מקדימה הרבה מועדונים בספרד בכך שהיא מביאה אליה שחקנים בגיל 14-15, מטפחת אותם ומכשירה אותם ובדרך כלל גם פוגעת בול בהערכות שלה. בדרך הזו יש לה שחקנים מצוינים שלא נאלצה לשלם עליהם סכומי עתק. כך הגיעו אליהם שחקנים כמו חוסה קלדרון, לואיס סקולה, אנדרס נוצ'יוני או טיאגו ספליטר, שאי-אפשר היה להביא אותם לקבוצה עכשיו במסגרת מגבלות התקציב. השיטה הזו היא לא רק שלנו ואינה סוד, יש עוד מועדונים שעושים את זה בספרד ובאיטליה, אבל ההבדל הוא במנהלים ובטביעת העין של האנשים שעוקבים אחר כשרונות".
"רוקו אוקיץ' (הרכז הקרואטי המחליף של טאו בעונה שעברה), צריך ללמוד להילחם ולדחוף את עצמו ולא רק בעזרת מלים. הלכתי עם פאבלו פריג'וני כרכז ראשון, כי הוא היה טוב יותר. זו היתה העונה הראשונה שבה רוקו שיחק מתחת לציפיות שתולים בו, אבל זו גם היתה העונה הראשונה שלו מחוץ לקרואטיה. הוא מוכשר מאוד ויהיה שחקן נהדר, אבל אני חי כאן ועכשיו וצריך ללכת עם מה שיש ולא עם מה שיהיה בעוד שנתיים או שלוש. בניגוד למה שהעיתונות הקרואטית טענה רוב הזמן, אוקיץ' קיבלו זמן משחק הוגן בהחלט".
"בזמנו שיחק בספליט קרטיס מקנטס והעיתונות הקרואטית עשתה הכל כדי לדחוק אותו, וקראה לתת לרוקו אוקיץ' דקות משחק. מה יש, אוקיץ' לא יכול היה להתמודד איתו על דקות משחק ולהילחם על העמדה? בזמנו, כשאני שיחקתי בספליט, הקבוצה הביאה את דושקו איוונוביץ' על התפקיד שלי. חשבתי שהם מנסים להיפטר ממני, אבל רק אחר כך הבנתי איזו טובה הם עשו לי. אין דבר יותר טוב מבחינת שחקן צעיר מאשר תחרות על המקום. לקלדרון היתה תחרות אישית עם פריג'וני בטאו והוא הגיע ל-NBA. שחקן טוב תמיד ימצא את דרכו למעלה. דיברתי עם אוקיץ' אחרי העונה ואמרתי לו שאם הוא מרגיש שהוא לא מקבל מספיק דקות, או אם הוא לא מרוצה מסגנון המשחק הוא יכול לעזוב. לא אקשה עליו. אם הוא יראה עין בעין עם המועדון שלנו, זה סיפור אחר".
"לכדורסלנים הארגנטינאים יש מנטאליות יוצאת דופן, תשוקה מולדת לניצחון ורוח לחימה נדירה. אף פעם לא נתקלתי באדם עם מוסר עבודה והרגלי עבודה כמו של לואיס סקולה, או אנדרס נוצ'יוני שהדביק את כל הסביבה באישיות שלו. כשיש לך שחקן ארגנטינאי בקבוצה, אתה יודע שהוא יילחם עד הבאזר".