הגיע הזמן לפתור את חידת 'בעל המאה', לפנות מהמזבח את השטר הריחני ולעשות עליו שטר אחר. אני מודה שהוא לא לגמרי מזכיר את דמותו, כפי שנראתה בעונות שלו בארץ עם מכבי ראשל"צ, בני-הרצליה ובני-השרון, אבל היו מספיק פותרים שזיהו את ג'רוד סטיבנסון גם בגרסת התספורת הקצוצה שלו מימיו בשטרסבורג. מסתבר, על פי צילומים מתחנות אחרות שלו, שרק כאן היתה תקופה (כששיחק בהרצליה), שהסתובב עם צמות קלועות וכאלה. או שאיל אני לא זוכר מספיק טוב וסתם מבלבל את המוח. אז הלאה, נתקדם.

סטיבנסון היה אחד הזרים היותר טובים שהיו כאם בשנים האחרונות, בקבוצות שמחוץ לשתי הגדולות. היה תענוג גדול לראות אותו בעיקר בקבוצה המצליחה של בני-השרון, באותה חמישייה נהדרת שכללה גם את טפירו, נוריס, מת'יוז ופרינגטון. היה כיף לראות את הקבוצה הזו, שרגע אחרי ההצלחה הגדולה שלה התפרקה לחלוטין וכל אחד הלך לדרכו. אין מה לעשות, ככה זה עובד פעם אחרי פעם ברוב הקבוצות הקטנות יחסית.

שטרסבורג היתה התחנה האירופית הראשונה של סטיבנסון, שהתפרסם בעיקר בזכות העובדה שהוא חצי אמריקאי-חצי קוריאני, לא שילוב שיצא לנו לראות הרבה בכדורסל העולמי. זה היה בסוף שנות התשעים וסטיבנסון סיים כשחקן השנה בליגה השנייה שם, אחרי ארבע עונות במכללת ריצ'מונד. בעונה שלאחר מכן הוא כבר הגיע לישראל ושיחק בראשל"צ.
היה קצת בשולה, חזר להרצליה, יצא לאיטליה כדי לשחק באוולינו וחזר לכאן לשתי עונות עם בני השרון. אחר כך, כמו כל אמריקאי שהעמיד מספרים טובים בליגות המרכזיות יותר ומרכזיות פחות של אירופה בשנים האחרונות, הוא יצא לרוסיה. לוקומוטיב רוסטוב היתה התחנה הבאה והוא עזב לשם יחד עם לי מת'יוז. אחר כך היתה עוד עונה בפנרבחצ'ה (עוד טרם האיחוד עם אולקר), והיכולת הטובה של סטיבנסון הקפיצה אותו עוד שלב אחד קדימה, אל קאזאן, אחת הקבוצות המשמותיות של הכדורסל הרוסי.

איפה הוא בעונה הבאה? האמת, לא זוכר. או שלא יודע. בקאזאן הוא לא ממשיך, זה ודאי, אבל איפה הוא כן? בלאק-אאוט. אם מישהו זוכר, הלינק הנשיאותי הקרוי גם 'דבר אלי יפה' ישמח לקלוט את התשובה.
הוא באמת שחקן טוב. בואו נגיד את זה אחרת: אם סטיבנסון היה מגיע לכאן בתחילת התשעים, השנים העליזות בהן המה ליבו של הנשיא כדורסל ישראלי בלי מנוח ובלי הפסקה, היה לו סיכוי לא רע בכלל להפוך לחביב סיפרה, או לפחות לזכות בכינוי כלשהו. בדצמבר הוא יהיה בן 32, הייתי שמח לראות אותו שוב כאן באחת הקבוצות, אבל סדרי גודל השכר שהרוויח בשנים האחרונות כבר לא מתאימים לקבוצות סטנדרטיות כאן.

כרגיל, קודם כל הפתרונות הלא נכונים שהגיעו: שניים אמרו בראיינט סמית', זה שהיה כאן בגליל עליון ואחר כך בטרוויזו-שלנו כמין פקק בגלל פציעות בסגל. לא שחקן לטרוויזו-שלנו הוא בראיינט סמית', ודאי שנאשר זאת.
אחד אמר בראין ברייסי, שגם האו שיחק בהרצליה. אחד אמר סטיבן ג'קסון מבני השרון (ויש להניח שהתכוון לרנדל ג'קסון). אחד אמר קלי מקארתי, וגם הוא היה באזור הזה עם מכבי רעננה. אחד הפתיע עם ג'ו וויילי, אקס חולון, לא? ומישהו אילו זרק האווי לאסוף, אתמהה ממושכות ונואשות ולא אבין איך הגיע לשם הזה. והיו גם שניים שאמרו טוני דורסי.

אהה, והיה גם אחד שכתב דשון סטיבנסון. אני בטוח שמדובר במה שנקרא פליטת קולמוס, בטח כשהיה כתוב במפורש בכתב החידה שמדובר בשחקן שהופיע בישראל. אבל מה לעשות, כתבת דשון? אז זה דשון, או לפחות אמור היה להיות.
ובינתיים, בזמן שדשון סטיבנסון ימשיך לשחק ב-NBA על חוזים נאים כרפאל, הנה רשימת הפותרים שידעו שג'רוד סטיבנסון הוא האיש ולא אחר: ניר זלצמן, צביקה רוזנברג, שי בנימין, תמיר בן סימון, עומר שמרת, אביב הררי, לידור גרשטיין, ציונה לוין, גלעד לוי.
תשעה חברים, אם ככה, ואין אלא להפעיל את שיטת האנ דנ דינו, דינו חמודינו, על שם דינו ראדג'ה, כמובן, הממציא והמשכלל של השיטה הזה.

מתח שיא. 100 שקל על המזבח. רעד ביציעים. ועכשיו דממה מוחלטת.
והזוכה הוא . . .
והזוכה הוא . . .
והזוכה הוא . . .
אביב הררי, יא אולוהים
(אח של אסף? הבן של דידי? אחיין של יוסי?).
וזהו זה. שלח לי את כתובתך המלאה חבר, ותקבל הביתה בתוך שבועיים (או עד שיהיה לי כוח, זמן וחשק לסור אל סניף הדואר. בסוף זה יגיע) – שטר ריחני ביותר בסך מאה שקלים, לא פחות ולא יותר.

והיידה, אל החידה החדשה.
סעו בזהירות, או שאו בתוצאות (כפי שלימדני לומר החבר אבי בומנדיל. תגידו, לימדני זו לא מלה כזו של מנחם לס או משהו?).
סופ"ש נאה כרפאל לכולכם.