הגיע הזמן להחליף צילום וחידה ב'בעל המאה'. אחרי לא מעט חידות אירופיות או כאלה שקשורות לשחקני NBA, עמד פה הפעם שחקן מליגת העל.
לא זוכר כמה חידות כדורסל ישראלי היו לנו.
היה פעם צילום של הרן שיפמן במ.כ חיפה רודף אחרי בילי קיז. בטח היו עוד כמה. כך או אחרת, אחרת או כך, השבוע זה היה הגארד קוואן ג'ונסון.

קוואן ג'ונסון מרמת השרון.
וגם ממכבי פ"ת/גבעת שמואל. היה פעם חיבור כזה ואפילו לא מזמן.
לא מזמן אמר מיקי ברקוביץ', שהרבה מאוד קבוצות היו חוטפות היום כמה מהשחקנים שהוא הביא לארץ, אל רמת השרון. הוא הזכיר את אנתוני גרונדי, הקטור רומרו ומרקוס האטן. ממה שאני זוכר מקוואן ג'ונסון, גם הוא היה שחקן לא רע בכלל.
לא עקבתי אחריו לאחרונה, מודה.
אחד הפותרים כתב שהוא משחק בארגנטינה עכשיו.
הלכתי לבדוק אז כבר נסחפתי ונשאבתי לכמה דקות בתוך הליגה הארגנטינאית. קודם כל, זה נכון. הוא משחק בקבוצה שנקראת סנטרל אנטריאנו, שחטפה ממש לפני יומיים 23 הפרש באיזה משחק חוץ, אבל למרות זאת מדורגת שלישית עם מאזן 2-5 כרגע. נאה.

גם אנטואן הול שם, בארגנטינה. זה ששיחק בנהריה ובראשל"צ תקופה קצרה.
וגם קלואטיס בראון, שעבר כאן בעירוני רמת גן ואמר שהוא בא לקחת אליפות. לא גמר את העונה, לדעתי.
יש בארגנטינה גם איזה טים ג'ונס אחד, אולי זה ההוא מחולון?
לא בדקתי, גם לא כל כך משנה נכון לעכשיו.
מה שמשנה הוא מי לקח הפעם את השטר הריחני, הנאה למראה והענוג למגע. כרגיל, מתחילים עם הפתרונות הלא נכונים שנחתו השבוע בתיבת המייל הנשיאותית.
הקטור רומרו, דריק טארבר, אנתוני גרונדי, מרקוס 'המנוול' האטן, ברנדון יוז, ג'רוד סטיבנסון, גרג סאטן. כל אלה פסולים. סאטן וסטיבנסון לא שיחקו ברמת השרון והיה כתוב במפורש בכתב החידה שמדובר במישהו שעבר שם.
כל השאר לא נכונים מסיבה מאוד פשוטה וגם מצערת: הם פשוט לא קוואן ג'ונסון.

מה שמוביל אותנו לכל אלה שידעו מי האיש.
ואלה רבים, רבים כחול אשר על שפת הים לרוב.
ואלה שמות: מוטי קראוזה, ציונה לוין, זילעי מגעילי (???), נועם שרפלר, אורי אורנבך, עפר פרלמן, יניב בן מלכא, לידור גרשטיין, עמית סקל, נועם יפה, רביב אורון, תומר פלד, אבי בומנדיל, טוביה ויינשטיין, אורי גובר, עודד וולפסון, צביקה רוזנברג, ליאור מירילאשווילי, אבישי סלונים, צבי פוקס.

ואורי גובר כותב: "בוקר טוב! נראה לי שמאז הצטרפות הילד החדש אתה הופך להיות רחמן יותר בחידות. בנוסף, ראיתי שהבחנת שצירפתי את כל הזכרים למשפחת גובר לקוראים נאמנים של האתר. הפתרון הוא קוואן ג'ונסון ששיחק גם במכבי פ"ת, קבוצתך, לאחר מכן. יכול להיות שבחרת דווקא בו מכיוון שגליל שוקלים לצרף שחקן עם שם דומה?
תודות ונצורות לך אורי, אבל בכל זאת שאלה קטנה: זה שהאח והאבא כבר בעסק זה נאה כרפאל, אבל אמא והשכן שממול? והכלב של בעל המכולת מלמטה? אני רוצה גם אותם פה, אוקיי?

ולא, אין קשר להוא מהגליל, השחקן החדש. סתם יצא ככה במקרה.
גם עמית סקל משחק אותה בפתרון מפורט: "זהו קוואן ג'ונסון Johnson Kwan שהגיע לרמה"ש/חיפה של מיקי ברקוביץ' בעונת 02/03 וחזר אליה בהמשך בעונת 03/04. למיטב זכרוני הוא הגיע לכאן עם רזומה של תותחן לא קטן אבל פה היה ככה ככה. המשיך גם למכבי פ"ת בעונת 04/05. כיום הוא משחק בארץ הסטייקים והרובן וולקוביסקים, ארגנטינה, בקבוצת, שים לב:
CENTRAL ENTRERRIANO GUALEGUAYCHU
ולסיום, עוד כמה מלים מאבי בומנדיל האגדי, אחד הזוכים האחרונים בשטר ריחני.

"קיבלתי אמש את השטר, וריחו אכן היה מצויין (ברור לי שאתה יודע שהרחתי אותו מיידית עם הוצאתו מהמעטפה). אבל אל תשאל, היום הצלחתי לאבד 50 שקלים. ממש כמו אידיוט, שכחתי אותם על שולחן של מסעדה. שנאמר, חורים בכיסים. מקווה שהמלצרית החיננית ששירתה אותנו תשתמש בחוכמה במחצית הפרס".

יפה.
נאה.
"אז תודה", כמאמר היונה ההנפלדית בעת פרישתה, לאורי גובר, עמית סקל ואבי בומנדיל על ההרחבות המעניינות ועכשיו בואו נגריל את השטר.
אולה, אולה, אולה, אולה (אולה זה רק בספרד, או גם בארגנטינה?):
ומי יוצא?
רביב אורון.
הכסף שלך.
שלח לי בזריזות את כתובתך המלאה, חבר, ותקבל שטר ריחני ביותר ובעל ערך רב לבעליו, לא פחות ולא יותר.

תודה לכולם על המאמץ והטירחה. ומי שלא זכה תמיד צריך לזכור:
הכל עניין של תור.

היום ההוא, מחר ההיא, מחרתיים אתה.
או לעולם לא. גם זו אופציה.
שלומות ונצורות לכם בשלב זה וסופ"ש נעים הליכות. החידה החדשה כבר כאן.