לכבוד אליפות אירופה בכדורסל, קבלו אייטמון חדש של טניסלע-הלינק.
נאה הקישור? נאה החיבור.
ולא פחות מזה, קבלו את יו"ר הדירקטוריון על תקן קלדן מלה במלה (בערך, נו) מתוך האתר של פיב"א, בו התגלה קטע נאה (כל הזכויות שמורות וכו' וכו' וכו').
שלוש-ארבע, בבקשה, מתחילים.
ישנן רק מעט מדינות באירופה שמשוגעות על כדורסל כמו סרביה. השנה קבעה פרטיזן בלגרד שיא כל הזמנים באירופה כאשר 22,527 אוהדים הגיעו לראות משחק שלה נגד פנתינאייקוס במסגרת הטופ 16 ביורוליג. זה דמה לכמות הקהל שהגיע לראות את משחק הגמר באליפות אירופה ב-2005 באותו אולם, על אף שהנבחרת המקומית הודחה עוד קודם לכן. בשנים האחרונות, עם זאת, פרץ בסערה ספורט אחר בסרביה וחלק גדול מכך ניתן לזקוף לזכות אוהדת כדורסל גדולה.
ב-2008 הביאה צעירה בשם אנה איוונוביץ' את הטניס הסרבי למרכז הבמה העולמית, כאשר ניצחה בשתי מערכות את דינארה סאפינה בגמר הרולאן גארוס בפאריס. הניצחון הקפיץ אותה למקום הראשון בעולם והפך אותה ליקירת האומה, אשר בחזרתה הביתה עמדה על מרפסת המשקיפה על הפרלמנט הסרבי בכיכר בבלגרד וחבטה כדורים לכיוון עשרת אוהדים שהמתינו לה שם.
היא הפכת לטנסיאית מדופלמת, אבל תמיד במשפחתה הכדורסל תמיד היה ענף ספורט מועדף. "אבא שלי היה כדורסלן חצי מקצועני, כך שאני מכירה את הספורט הזה מאז שהייתי ילדה צעירה". כמו כל חובב ספורט בבלגרד גם איוונוביץ' היתה צריכה לבחור בין אהדה לפרטיזן לבין אהדה לכוכב האדום. "המשפחה שלי תמיד תמכה בפרטיזן", היא אומרת, "הייתי במספר משחקים בפיוניר, האווירה שם מדהימה יותר מכל מקום שחוויתי בענף ספורט כלשהו. הרעש שאוהדי פרטיזן יוצרים הוא פשוט מחריש אוזניים.
"אני מאוד תחרותית והתחרות היא הדבר שהכי מעניין אותי", היא מספרת, "אני נהנית לראות כדורסל במיוחד כאשר קשה מאוד לדעת מי תנצח במשחק והתוצאה היא בלתי צפויה. לפעמים השניות האחרונות יכולות להיות מאוד מרגשות".
לפעמים איוונוביץ' לא מצליחה להגיע למשחקי כדורסל לעיתים תכופות, כיוון שטניסאית מקצוענית מסתובבת לא מעט בעולם, אבל היא עושה כל שביכולתה כדי לעקוב אחר הקבוצה האהודה עליה ואחר הנבחרת הלאומית. "אבא שלי מעדכן אותי לגבי התוצאות ואני רואה משחקים בטלוויזיה אם יש לי הזדמנות, אבל לא יוצא לי להגיע לכדורסל לעיתים קרובות בזמן האחרון, לצערי".
בהיותה הספורטאית הסרבית המפורסמת ביותר במדינה יצא לה להיתקל לאורך השנים בכמה מהגיבורים הגדולים של ילדותה. כשנשאלה במי היתה בוחרת לשמש שחקן לצידה במשחק זוגות, היא בחרה בלי להסס בפוינט גארד. "יצא לי לפגוש את סשה דג'ורג'ביץ' מספר פעמים, מאחר ששנינו שגרירי יוניצ"ף. הוא אחד השחקנים הכי גדולים שהיו לנו, תמיד אהבתי את הסגנון שלו ואת הביטחון העצמי שהוא הציג ברגעים הכי חשובים במשחק. הוא לבטח יכול היה לשמש שותף נהדר למשחק זוגות", אומרת האומרת.
לרוע מזלה של סרביה ימיו של דג'ורג'ביץ' כשחקן הסתיימו. ובכל זאת, על אף הקשיים שחוו הסרבים באליפות אירופה לפני שנתיים, איוונוביץ' בהחלט דרוכה לקראת אליפות אירופה בפולין. "יש לנו כרגע נבחרת מאוד צעירה, דור חדש של שחקנים, עם מוטיבציה גדולה להשיג הישגים. אני מאמינה שזו קומבינציה טובה להצלחה".
נו, וזה נאה מאוד, אנה. נאה לפחות כמוך, חבובה. רק תגידי רגע, מה הסיפור בחודשים האחרונים? רק שלושה ניצחונות בשמונה המשחקים האחרונים? נפילה אל מחוץ לעשירייה אחרי שהיית ראשונה בעולם בקיץ שעבר? לא נאהב זאת, חבובה. לא נאהב זאת, אבל היידה סרביה, שיהיה, למה לא.