נראו לאחרונה
 
 
מדריך הכדורסל השלם לעונת 1998/99    מדריך הכדורסל השלם לעונת 1998/99
לפרטים נוספים
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
  
 
 
 
 
 
 
 
 
איש הזאב

בדומה לשאלה המיתולוגית "כיצד נברא העולם?", גם לסיפורים העומדים מאחורי כינויים של שחקנים יש כמה וכמה גרסאות. ואפילו עוד כמה.

הרעיון המקורי היה לא רק להסביר את הסיבות לכינויים, אלא גם לגלות מהיכן צצו ומהו מקורם. בעניין הזה הושגה הצלחה חלקית בלבד, שכן היו לא מעט מקורות שביקשו להישאר בעילום שם, או בתרגום חופשי: אבדו עקבותיהם, כשאפילו הכלי המדהים הזה, האינטרנט, נותר חסר אונים.

ברשימה זו יש המון כינויים מוכרים וגם, כמעט בוודאות, כינויים שעליהם תשמעו בפעם הראשונה כי איזה שמוק בטלוויזיה אמר וזה נשאר דחקה של המעגל הקרוב למושא הכינוי (או משהו בסגנון הזה).

חלק מהכינויים קצרים, חלקם ארוכים, חלקם מוזרים, חלקם טיפשיים וחלקם ממש, אבל ממש טיפשיים. ותהיו מוכנים נפשית: אתם עומדים לפגוש הרבה סבים וסבתות, דודים ודודות, וסתם הורים שנטרפה עליהם דעתם או שנחנקו באמצע האוכל ויצא להם שם הזוי, שנדבק כמו מסטיק לחייו של בנם המסכן.

בנוסף, בגלל שחלק גדול מעבודת המחקר התבצעה בסייבר-ספייס – ושם, כידוע, גם יש לא מעט שטויות – יכול בהחלט להיות שנפלה טעות בפירוש כזה או אחר של כינוי. היה ניסיון כן להסתמך רק על מקורות שנראים אמינים ולהצליב כמה שיותר, אבל אם אתם מכירים מקור רשמי לפיו קיים כינוי אחר, או פירוש שונה לכינוי – אתם מוזמנים לתקן את המעוות על ידי משלוח הערה לתיבת המייל הנשיאותית הקבועה בלינק המכובד 'דבר אלי יפה'.

ישנם גם כינויים שלא נכללו ברשימה: למשל, קיצורי שמות ("פיפ"), ראשי תיבות (KJ) ועוואנטות (CP3 או CB4), או כל מיני "ביג" למיניהם ("ביג זי"). אלה לא כינויים רציניים. זו עצלנות, יו נואו. כרגע מדובר בניסיון לקבץ כל כינוי של כל שחקן שכף רגלו דרכה ל-NBA, אפילו היה הפושטק ביותר. לא פשוט, אבל היי – גם לחיות עם כינוי כמו "Pig" זה לא פיקניק.

א     ב     ג     ד     ה     ו     ז     ח     ט     י     כ     ל     מ     נ     ס     ע     פ     צ     ק     ר     ש     ת    
ווייט, רנדי – Mailman 2, Bird
הכינוי הראשון ניתן לווייט במכללת לואיזיאנה-טק בזכות דמיון מסוים בין סגנון משחקו לסגנונו של הדוור המקורי, קרל מאלון, ששיחק באותה מכללה כמה שנים לפניו. את הכינוי השני הוא הרוויח עוד בתיכון, וזאת בזכות העובדה - (ותתכוננו כעת לשמיטת לסתות קולקטיבית) – שהוא היה רזה באופן יוצא-דופן ואכל כמו ציפור. בארץ הדביקה לו נשיאות סיפרה בסלע את הכינוי "הבולדוג".
ווקר, קני – Skywalker
אלוף ההטבעות ב-1989 קיבל את כינויו בזכות ריחופיו המרשימים ובזכות חיבתם של האמריקאים לסרטי מלחמת הכוכבים.
וובסטר, מרטל – The Definition
חבר של וובסטר נתן לו את הכינוי כפרפראזה מתאמצת על המילון הידוע, מילון וובסטר.
וורת'י, ג'יימס - Big Game James
כינוי שניתן לוורת'י על ידי השדר המיתולוגי של משחקי הלייקרס, צ'יק הרן. בא לבטא את הנטייה של וורת'י לתת משחקים גדולים במאני-טיים.
וויליאמס, ג'ייסון – White-Chocolate
ג'יי-וויל קיבל את הכינוי בזכות צורת משחקו השחורה, הכוללת להטוטים, כדרורים מסוגננים ומסירות מטורפות, שגורמות לג'ון סטוקטון להתעורר ספוג זיעה בלילות. מי שראה לא ישכח לעולם את האסיסט שלו עם המרפק, אותו החטיא ראף לה-פרנץ בשלומיאליות.
וויליאמס, ארל – Earl The Twirl
מי שמכיר וזוכר את וויליאמס בוודאי יהיה מופתע שהאיש לא קיבל כינוי שעוסק בכוחו הפיזי או במזגו הסוער, אלא דווקא בתנועה סיבובית שסיגל לעצמו על מגרש הכדורסל.
וושינגטון, דוויין – Pearl
גדל עם הכינוי הזה, שניתן לו בגיל שמונה כשעשה עוואנטות במגרשים בברוקלין ושאב השוואות מחוייכות לארל דה פרל מונרו.
וואלאס, ג'ראלד – Crash
האיש מעופף לגבהים בלי לעשות חשבון, מה שגורם לכך שקורות לו תאונות רבות יחסית והוא נפצע לעתים קרובות.
וויליאמס, ג'רום – Junk Yard Dog
כינוי שהבליט את תכונותיו של וויליאמס ב-NBA – שחקן משלים שעושה את העבודה השחורה ובעיקר לוקח מה שנותנים לו, משל היה כלב אשפתות. קצת אכזרי, זה נכון, אבל כזה הוא ריק מאהורן, שהגה את הכינוי. לעומת זאת, אפשר גם לקחת את הכינוי הזה לכיוון החיובי: ג'ארד דאדלי, שקיבל את הכינוי הזה כמה שנים טובות אחרי וויליאמס בזמן ששיחק בבוסטון קולג', זכה בו בזכות הקשיחות שלו וחוש הריח המפותח שלו לריבאונד.
ווסט, ג'רי – The Logo, Mr. Clatch, Zeke From Cabin Creek
האיש שמפאר את הלוגו של ה-NBA עשה לו מנהג של קבע בזמנו להכריע את המשחק בדקות הקלאץ' המכריעות עם מגוון רחב של סלי ניצחון. כמו לא מעט לייקרים אחרים, גם ווסט קיבל את כינויו (השני) מצ'יק הרן, השדר המיתולוגי של משחקי הקבוצה. את הכינוי האחרון העניק לו חברו לקבוצה, אלג'ין ביילור, מאחר שווסט גדל בווירג'יניה ליד עיר שנקראת קבין קריק. זיק? זה נשמע לו הכי היליבילי שיש, וזה התאים.
ווייד, דוויין – Flash, D-Wade
שאקיל אוניל הגה את פלאש, וכשהאיש הגדול מדביק לך כינוי, תהיה סמוך ובטוח שהוא ילך איתך לכל החיים. למתעניינים, ההגדרה המילונית של פלאש היא הבזק, והכוונה של שאקיל היתה להקביל את ווייד לגיבור-העל בעל השם הזהה, שכמו ווייד לעג באופן קבוע לחוקי הפיזיקה.
ווילקינס, דומיניק – The Human Highlight Film
אחד הכינויים הכי טובים אי פעם. קיבל אותו בזכות העובדה שכמעט כל מהלך או דאנק שלו נכנסו לתקציר המשחק מרוב שהיו מלהיבים. מי שהגה את הכינוי הוא הווארד גארפינקל, שארגן בזמנו את מחנה הכדורסל המפורסם פייב-סטאר, בו נכח ווילקינס כשחקן תיכונים.
וויליאמס, וולט – The Wizard
פוינט גארד גבוה שעשה גדולות ונצורות במכללת מרילנד (שם קיבל את הכינוי), אבל אז הטיל על עצמו כישוף שהפך אותו לשחקן רגיל ואפור ב-NBA. וולט הוא נצר לוויליאמס אחר שהחזיק בכינוי לפניו, הלוא הוא קני, הזכור היטב לעם היושב בציון.
ואנדוויי, ארנסט – Kiki
ארנסט נולד בגרמניה, שם הוצב אביו בשליחות צבאית. כשהיה ילד, חבריו המקומיים העניקו לו את השם קיקי, סלנג גרמני לשיער מקורזל.
וויליאמס, ג'ון - Hot-Rod
השמועה אומרת שכשהיה תינוק, הוא היה מחליק לאחור על הרצפה ועושה קולות של מנוע (הוט-רוד זה סוג של רכיב במנוע). נו, שויין.
וויליאמס, ג'ון – Hot plate
כינוי שקיבל גם בזכות היקפו המכובד וגם כדי להבדילו מהג'ון וויליאמס השני, מאחר ששניהם שיחקו בליגה באותה תקופה.
וויליאמס, גאס – Honeycomb
הפורוורד הנהדר של בולטימור בשנות ה-60-70 קיבל את הכינוי הפיוטי יערת הדבש ממאמנו במכללת איידהו, ג'ו קיפריאנו, שאמר לכל מי שרק רצה לשמוע שמשחקו של ג'ונסון מתוק כמו דבש (Sweet Play הוא קרא לזה).
וואלאס, בן – The Beast, Big Ben
כמו מגדל השעון הגדול והמפורסם שעומד לו בגאון בלונדון, כך גם עומד לו בגאון בן וואלאס הגדול מתחת לסלים. שני הכינויים באים בעצם לפאר את גודלו, כוחו ועוצמתו של הבחור, שיכול בכיף לקחת את טונג'י אוואג'ובי השרירי ולקמט אותו בהנאה עד בלי די.
ווב, אנתוני – Spud
סבתא ווב נהגה לכנות את ספאד העולל בשם המוזר ספוטניק (סוג של לוויין רוסי לפי ההגדרה המילונית. לא ברור אם לזה התכוונה). ספאד זה הקיצור לכך.
וובסטר, מרווין – The Human Eraser
קיבל את הכינוי בזמן ששיחק במכללת מורגן סטייט, בה רשם שמונה חסימות בממוצע בעונתו האחרונה. מחק פה ושם גם ב-NBA של שנות ה-80, בניו יורק, דנבר וסיאטל.
וויאצ'יץ', סשה – The Machine, 11 O'clock player
האגדה מספרת שבאימון קליעות פתוח לקהל שערכו הלייקרס, האיש זכה לכמות מעריצות נכבדה, שעודדו אותו עם כל קליעה – והוא קלע הרבה באותו יום. חבריו לקבוצה קראו לו Sex Machine, אבל עיתונאי שהיה במקום סידר גרסה מעודנת של הכינוי. את הכינוי השני הוא קיבל מפיל ג'קסון, שטען כי באימוני הבוקר, האיש מחטיא לעתים נדירות.
ווייפר, וון – The Dutch Cookie
כינוי שמבוסס על הסברה שהקליעה של הבחור מתוקה כמו עוגייה. נו, שיהיה.
ורז'או, אנדרסון – Wild Thing
אוהדי קליבלנד החליטו על הכינוי הזה, שמבטא את סגנון משחקו הנחוש והאנרגטי ואת השיער הפרוע שמזכיר את סייד-שואו בוב מהסימפסונס. כמובן שגם יש פסקול נילווה, הלא הוא השיר המפורסם, שהגיח לאוויר העולם 17 שנה לפני ורז'או.
ווסט, דלונטה – Uncle Redz
הגארד הג'ינג'י המסובב על כל הראש כתב בבלוג שפרסם בעונת הרוקי שלו שאחיינו בן השלוש קורא לו כך. תוך זמן קצר, כולם קראו לו כך.
וולטון, ביל – Mountain Man
השדר של משחקי הבלייזרס קרא לו כך אחרי שקיבל השראה מ-The Waltons, סדרת טלוויזיה פופולארית בשנות ה-70 שעסקה במשפחה שגרה בעיר בשם וולטון מאונטיין. גם העובדה שוולטון נראה כמו איש הרים מאוד התאימה.
ואן-אקסל, ניק – Nick The Quick,Nick Van-Excellent
גם לשני כינוייו של ואן-אקסל אחראי צ'יק הרן, שחיבב מאוד את הגארד המהיר והמדליק של הלייקרס בתקופת ה-פוסט-שואוטיים שלהם (שנת 1993 וצפונה).
ואסקז, ג'ראוויס – Loco
כינוי שהעניקו לו חבריו כשהיה צעיר, כי היה חם על לנצח כל משחק, והתנהג כמו משוגע לעתים כדי להשיג זאת.
וויליאמסון, קורליס - Big Nasty
שם-חיבה (?) שהדביק לו בן-דודו עוד כשהיה נער. האם הוא באמת כזה גועלי? לא ברור העסק. מי שמכיר אישית מוזמן למסור פרטים בנושא.
וויליאמס, מו – Peanut
כינוי שהודבק לו בילדותו. האיש גדל עם תסביך בוטנים רציני ואפילו עשה קעקוע של מר בוטן המפורסם.
וויליאמס, דרון – Slick
רוד הנדלי, ששידר את משחקי הג'אז, פגש אותו בהזדמנות בחדר ההלבשה בדיוק כשוויליאמס עטה על עצמו חליפה יוקרתית. הוא נראה כל כך מגונדר וחלקלק, שאמרתי לו 'מה המצב, סליק?', סיפר הנדלי לאחר מכן, פתאום זה נשמע לי ממש מתאים, והתחלתי להשתמש בזה בשידורים. אגב, גם דונלד ווטס, גארד ששיחק בליגה בשנות ה-70', החזיק בכינוי הזה.
ווילקס, ג'מאל – Silk
בזמן ששיחק במכללת UCLA, היה סטודנט אחד שהיה מגיע באופן קבוע לכל האימונים. כנראה שבאחד האימונים הוא ראה משהו שממש אהב, כי לאחר מכן כשראה את ווילקס בקמפוס צעק לעברו המשחק שלך חלק כמו משי. החברים לקבוצה שמעו, הדליפו לשדר המשחקים, והשאר היסטוריה.
וילנואבה, צ'רלי – Big Smooth
הבחור הגדול סובל ממחלת עור בשם אלופסיה, שגורמת לאובדן שיער מוחלט בכל הגוף.
ווקר, אנטואן – Employee #8
עוד בימים שהיה אולסטאר במדי בוסטון עשה ווקר פרסומת לאדידס, בה הציג את עצמו כעובד מספר 8 (מספר חולצתו הקבוע). הכינוי דבק, אבל מאז העובד הזה נזרק ממעביד למעביד כשכל אחד מהם פחות מרוצה מהשני מהתוצרת שלו.
וויליאמס, שלדן – The Landlord
כינוי שקיבל כשכיכב במכללת דיוק, ושאמור לשבח את יכולותיו של וויליאמס הבנוי לתלפיות שמתפקד בתור בעל הבית של אזור הצבע. בפועל, הכינוי הזה קיבל טוויסט פחות נעים ב-NBA, אז התחילו הפרשנים לעקוץ אותו על היכולת הדלה שהפגין. הכינוי הזה בעצם מתאים לו, כי שוכרים מקבוצות אחרות באים ומסתובבים כרצונם באזור הצבע שלו. "אני בכלל לא בטוח שהוא אפילו גובה מהם תשלום", סיכם זאת הנרי אבוט מ-ESPN.
וואלאס, ראשיד – Roscoe, Anchor Of Comedy
את הכינוי רוסקו הוא קיבל עוד בתקופת הפורטלנד ג'יילבלייזרס שלו. אייזיה ריידר, פסיכי לא קטן בפני עצמו, נכנס יום אחד לחדר ההלבשה והחליט שלראשיד מתאים השם רוסקו. ראשיד חיבב, אימץ וזה נדבק. הכינוי השני הוא כינוי שראשיד נתן לעצמו, כי לעניות דעתו הצנועה הוא לא פחות מקורע מצחוק מחוץ לפארקט.
ווסט, דייויד – The 17-Foot Assassin
כריס פול הגה את הכינוי שבא לתת כבוד ליד הרכה של ווסט, שקולע מטווחים לא שגרתיים עבור הביג-מן הממוצע.
 
שוטה הנבואה
 
ארועים לתאריך: 19/03/2024
 
  נרימה כוסית לזכר 
גרג קוק
 
 
אבל כבד
 
 
מי הקבוצה הזו? ...
 
 
פעמיים אלוף אירופה עם מכבי ת"א, מדליסט כסף עם הנבחרת. ...
 
 
 
 
 
 
 
Powered By Art-Up